Rymdkommunikation och datortillbehör

För inte så länge sedan var datorer, mobiltelefoner och smartklockor bara påhitt i tv-serier som Star Trek, men i själva verket var uppfinningarna redan på väg. Som de flesta känner till byggde IBM en riktigt stor dator på 1960-talet som hjälpte människan att landa på månen.

Du som privatperson kan få tillgång till samma elektronik som används i rymdforskningen. Den finns nämligen i vanliga datorer och mobiltelefoner. Med hjälp av Webhallens datorbyggare kan du lätt och smidigt sätta ihop en dator som motsvarar dina behov. Det spelar ingen roll om du letar efter en kraftfull dator att spela på eller en dator som du vill använda till hemmakontoret. På www.webhallen.se finns allt du behöver.

Trådlös kommunikation och tillbehör

Även behovet av appar i rymden och behovet av trådlös utrustning i till exempel rymdfärjorna har på olika sätt drivit den tekniska utvecklingen framåt. Dessa tekniska landvinningar har verkligen gynnat vanliga konsumenter och användare. Det är bland annat härifrån som Bluetooth härstammar, ur behovet av kommunikation i rymden. Numera finns tekniken i såväl headsets, som tangentbord och datormöss. På detta sätt kan du som användare till och med använda dina datortillbehör helt trådlöst. Innovationen och framstegen inom rymdforskningen är med andra ord helt avgörande även för samhällsutvecklingen.

Leave a Reply

mts_truepixel